Deprecated: Required parameter $error follows optional parameter $commentdata in /customers/0/7/1/minolo.nl/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 4658 Onze diensten – Minolo BV

Onze diensten

Contracten kennen altijd een begin en een eind. Het begin is het vaststellen van de “deliverables” en de acceptatiecriteria; het eind is de oplevering en acceptatie. In alle fasen van de contractmanagement-cyclus biedt Minolo diensten en ondersteuning in de vorm van MeeDENKEN en MeeDOEN!

Meedenken door…

De belangrijkste review van een contract is natuurlijk voordat die wordt getekend voor overeenkomst! Minolo scant contracten en adviseert op de aanwezigheid van zwakke en sterke aspecten. Ook kan zij aangeven wat er dan zou moeten worden aangevuld of gecorrigeerd.

Contracten worden, na het aangaan, vaak pas weer uit de kast gehaald wanneer zij aan het eind van hun looptijd zijn. Dat is vrijwel altijd te laat! Er is dan vaak al niet meer op het contract te sturen!

Zoals alle zaken die juist moeten worden bestuurd, moet een contract ook tussentijds worden bekeken: “is het nog wel juist wat we doen?”, “krijgen we de juiste deliverables?”. Dat geldt voor beide partijen in contracten en niet alleen voor core-business contracten maar ook voor eigen toeleveranciers!

Minolo heeft ervaren contract-juristen in dienst en werkt, indien nodig, samen met specialisten.

Omdat zij beiden uit de praktijk voortkomen hebben zij een frisse en soms ook onconventionele blik op het afdekken van risico’s.

Uiteraard zijn de adviezen in lijn met het Burgerlijk Wetboek en andere wetten.

 

 


Meedoen door…

Vaak worden contractmodellen van de andere partij gebruikt. Maar waarom niet een contract naar eigen model en inrichting? Een contract is per slot van rekening “vormvrij”? En maatwerk “past” altijd beter!

De belangrijkste redenen van een contract is dat zij beide partijen oplevert wat uiteindelijk is gewenst en anderzijds dat risico’s worden afgedekt.

Het niet goed definiëren van de “deliverable” is een van de twee grote fouten die in contracten worden gemaakt!

Minolo stelt contracten voor bedrijven op die aan de juridische eisen van een contract voldoen: het afdekken van risico’s. Daarnaast zorgt zij ervoor dat de juiste “deliverable” worden vastgesteld. Natuurlijk met alle noodzakelijke randvoorwaarden en afspraken. Maatwerk!

Contracten zijn verbintenissen die, wederzijds, moeten worden uitgevoerd! 

Het bewaken van contracten en het aansturen van leveranciers is daarvoor noodzakelijk…